S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
       

Upozornenie

Podľa nariadenia EP a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!


»
Machovka peruánska

Machovka peruánska ( Physalis Peruviana )

Plody Goldenberries majú ťažko popísateľnú príjemne ovocnú chuť, rozlievajúcu sa po celom jazyku. Vzdialene pripomína pomaranč a limetku, pričom vonia po karamele.


Machovka peruánska - Goldenberries má vysoký obsah vitamínu C a je tiež uznávaným zdrojom rutínu a vitamínu A. Vďaka tejto kombinácii pôsobí silne antioxidačne, ochraňuje bunky pred degeneráciou - teda starnutím a taktiež pôsobí stimulačne na imunitný systém. Slúži ako obrana pred vírusmi a baktériami. Vďaka týmto a ďalším obsahovým látkam, nezvyčajným u ovocia (príbuznosť s paradajkou) ako sú minerálne látky a ďalšie vitamíny napr B, sa radia k elixírom mladosti a jej užívanie je vysoko prospešné pre celý organizmus vrátane chuťových buniek. Navyše má machovka veľmi nízky glykemický index a je tak zdravá chutná sladkosť.
Ďalšou silnou vlastnosťou machovky peruánskej je jej dezinfekčný účinok na tráviaci trakt a močový systém - pomáha pri jeho zápaloch.


Použitie: machovku peruánsku používame ako superfood, tzn. ako doplnok stravy výrazne prispievajú ku kvalite života. Samozrejme je to ovocná pochúťka, ktorú vďaka svojej prírodnej podstate možno konzumovať prakticky neobmedzene - telo prijme iba nevyhnutné látky, zvyšok vylúči. Pre jej ochranný a antioxidačné účinnek užívame od 10g do 40g denne. Lepšie rozdeliť na 2 - 3 dávky vždy po jedle ako zdravý zákusok.

 

ZGEzOGU5N