S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Minimálna výška objednávky na odoslanie je 5 € bez poštovného.

Predajňa otvorená v bežných otváracích hodinách pondelok - nedeľa od 09.00 hod do 20.00 hod, prestávka 13 - 14 hod.

Tešíme sa na Vás :)

Najpredávanejšie


»
Rakytník rešetliakový

Rakytník rešetliakový ( Hippophae rhamnoides )

Rakytník obsahuje vitamín A, C, E a K. Ďalej obsahuje flavonoidy, karotenoidy, karotény, kyselinu listovú, provitamín D, fytoncídy, triesloviny, minerálne soli (železo, bór, mangán), organické kyseliny a nenasýtené mastné kyseliny. Vitamínu C má asi 10x viac než citrusové plody. Traduje sa, že jediný plod rakytníka má toľko vitamínu C, čo telo potrebuje na celý deň.

Vysoký obsah týchto látok predurčuje rakytník pre použitie pri nedostatočnej imunite, v čase nachladnutia, chrípok, či ako prevencia pred týmito virózami, ale je dokázaný aj účinok rakytníka pri boji so stafylokokmi, či baktériami zažívacieho traktu vrátane salmonelózy. Rakytník sa uplatňuje aj pri zápaloch močových ciest, či pohlavného ústrojenstva.

Rakytník ako vitamínová bomba je vhodný ako doplnok stravy pre všetky vyťažené kategórie (športovci, deti, starší ľudia), ale aj ako posilňujúci prostriedok pri namáhavých cestách, udržujúci koncentráciu a bdelosť.

Pomerne presne je popísaný blahodarný vplyv rakytníka na zažívacie ústrojenstvo a tráviaci trakt. Rakytník použijeme ako prvú pomoc pri bolestiach žalúdka, pre stimuláciu zažívania. Rakytník zlepšuje vylučovanie tráviacich enzýmov i žlče a je pre to vhodný pri ich nedostatku. Výborne pôsobí na pečeň a pankreas, ktorý ochraňuje.

U rakytníka neboli zistené žiadne vedľajšie účinky, je vhodný aj pre dlhodobé užívanie.

Tradičné použitie:

Lyžičku sušeného plodu zalejeme 250ml vriacej vody a necháme cca 10 min. lúhovať. Plody pre ich príjemnú arómu môžeme pridať aj k akémukoľvek čaji a zvýšiť tak jeho hodnotu.

YTdhNjJiY