S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Minimálna výška objednávky na odoslanie je 5 € bez poštovného.

Predajňa otvorená v bežných otváracích hodinách pondelok - nedeľa od 09.00 hod do 20.00 hod, prestávka 13 - 14 hod.

Tešíme sa na Vás :)

Tovar v akcii

9,30 €
6,50 €
Skladom

Čaje / Oolongy

Čaje oolong sa vyznačujú tradičným spôsobom spracovania zahŕňajúcim vädnutie listov na jasnom slnečnom svetle a oxidáciu s následným valcovaním. V čínskej čajovej kultúre sa používa aj na označenie polozeleného alebo žltozeleného čaju. Vznik sa datuje do roku 1725. Polozelený čaj je štádium oxidácie (často nesprávne označované ako fermentácia) medzi zeleným a čiernym čajom. Stupnica je súvislá, takže sa dajú rozlíšiť oolongy, ktoré sú viac oxidované, menej oxidované atď. Chuť polozelených čajov sa výrazne líši v závislosti od spôsobu pestovania a spracovania. Môže byť sladká a ovocná s medovou vôňou, hustá s drevitými a praženými tónmi alebo osviežujúca s kvetinovou vôňou. Nálev má svetlo žltozelenú až oranžovú farbu. Rôzne odrody oolongov sa spracúvajú rôznymi spôsobmi, ale tvar listov je v zásade dvojaký: buď voľne zakrivené (dračie tvary), alebo pevne zrolované do malých guľôčok so stopkou. Prvý spôsob valcovania je tradičnejší. Tento druh čaju sa pestuje najmä na severe a juhu Fujianu, Guangdongu a Taiwanu a v menšej miere v Sichuane a Hunane. Potom sa okrem iných miest v Číne vyváža najmä do Japonska a celej juhovýchodnej Ázie.

Usporiadať podľa 
Výrobca  



 

7,95 €

Vypredané


 

3,20 €

Skladom
top produkt





YjQ1NTA