Očarí Vás svojou typicky medovou chuťou. Plody sú cca 2cm veľké obsypané bobuľami plnými prírodného nektáru. Chuť moruše je neopísateľne lahodná, niekým prirovnávaná k chuti čerstvého medového plástu, práve vybraného zo včelieho úľa, avšak bez enormnej sladkosti medu. Plody sa konzumujú celé, nemajú kôstky ani tvrdé stonky.
Plody moruše nie sú nijako dochutené či aromatizované. Jedná sa čerstvé plody sušené na slnku.
Vďaka obsahu čerstvého nektáru sa plody morušovníka stávajú nielen skvelou pochúťkou pre deti i dospelých ale aj zdraviu prospešným prostriedkom. Moruša je v tradičnej čínskej medicíne radená ako krvné tonikum. Je zdrojom okamžitej energie. Moruša je vhodná pri únave alebo slabosti, pri vyčerpávajúcich chorobách. Moruša prospieva obličkám, upravuje chudokrvnosť, upokojuje myseľ a zlepšuje spánok.
Moruše sú zdrojom resveratrolu - látky s antioxidačnými a antibakteriálnymi účinkami, ktorá chráni srdce, posilňuje imunitu, odbúrava stres a navyše napomáha vyhladovať rakovinové bunky. (Výskumy ukazujú, že resveratrol blokuje pôsobenie rakoviny, bráni rastu nádoru a navracia rakovinové bunky do zdravého stavu.)