Úvod »Sušené plody» Šípky plod (100g)
Kompletné špecifikácie
Výrobca: | Čile |
Príprava: Zápar: 1 kávovú lyžičku zaliať 2 dl cca 70°C vody a nechať vyluhovať až do teploty vhodnej na pitie. Sladiť medom. Pre väčší obsah vitamínu C je vhodné šípky 1 hodinu macerovať vo vode, potom krátko zahriať k varu a vylúhovať do teploty vhodnej na pitie.
Dávkovanie: Čaj možno použiť aj na prípravu nealkoholických chladených ovocných nápojov. Konzumovať možno aj veľké množstvá (napr. v lete od smädu) bez vedľajších účinkov.
Skladujte v suchu a tme. Krajina pôvodu : Česká republika
Z dôvodu prijatého nariadenia Európskeho parlamentu a Rady ( ES ) č. 1924/2006 a nariadenia EÚ č. 432/2002, ktoré upravujú bezpečné a primerané označovanie potravinových výrobkov a v nadväznosti na ne uvedené nariadenia a vyhlášku Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky č. 127/2012 Z.z o označovaní potravín nie je možné uvádzať výživové a zdravotné tvrdenia, ktoré nie sú v súlade s týmto nariadením.